FEEL for LIFE

Varje år anordnar Profeel AB tillsamman med Barncancerfonden en välgörenhetsgala i Eskilstuna, där det ingår auktioner som vem som helst kan buda på. Varorna är skänkta från företag i Eskilstunatrakten. Vinsten från galan går oavkortat till Barncancerfonden.

Välgörenhetsgala

FEEL for LIFE är ett samarbete mellan Profeel AB och Barncancerfonden. Varje år arrangeras en välgörenhetsgala i Eskilstuna.

Innan välgörenhetsgalan går av stapeln, anordnas auktioner för att samla in pengar till Barncancerfonden. Dessa presenteras på webbplatsen. Hur detta går till rent tekniskt kan du läsa mer om nedan.

Profeel AB ville ha en onlineauktionsfunktion, där vem som helst kan registrera ett konto och buda på allt ifrån heminredning till Resor och upplevelser.

Funktionen i auktionen behöver vara live, så att folk kan buda på auktioner "in real time". Det finns därför en nedräkningsfunktion på sidan.

De ville även ha två olika slags funktioner, en typ som avslutas ett visst datum och klockslag, och en som avslutas på själva välgörenhetsgalan live. 

Det finns två saker som är viktiga på denna sida: Auktionerna och själva Välgörenhetsgalan.

De flesta auktionerna avslutas på själva webbplatsen (Bidding corner), medan vissa avslutas på själva välgörenhetsgalan (Scenauktioner). Galan där scenauktionerna är till för särskilt inbjudna gäster, men vem som helst kan naturligtvis buda på båda typer auktioner.

Auktionsfunktionen är kopplad till webbshoppen. Alla inblandade kan se vem som budar och hur mycket. De får även e-post om de blivit överbjudna.

Det finns även en funktion som används på välgörenhetsgalan, där de närvarande kan se förändringar live på auktioner i kategorin Scenauktioner. Den auktionen avlutas på själva galan.